Adiyos, Paalam!

Gjorde misstaget att för en timme sen gå och lägga mig. Nu är jag hur trött som helst, och skulle välja att sova kvar i min sköna säng istället för att sätta mig i en iskall bil mot arlanda. Tur då att jag inte är så känslostyrd!

Dagen har ägnats åt bilbesiktning, lite inhandlanden, klippning, packa klart, hejdå-samtal och O. Jag är fortfarande förvånad över att väskan inte är knökfull! Vad har jag glömt?

Nej, då var det dags. Vi hörs från Filippinerna!



Haha, avskiljning :)

Lycklig

Snart klarpackad och jag har plats över, hur skönt som helst! Aldrig har jag vart så "tidig" med packningen, men det känns riktigt bra.

Det är mycket som känns riktigt bra just nu. Förutom den olidliga saknaden så går jag med ett glatt hjärta omkring på moln, jag har en spännande vår framför mig, och en magisk sommar. Idag har jag fått brev och imorgon ska jag bli av med mina kluvna hårtoppar. 



Det är mkt Amr Diab nu, men man blir väl som man umgås antar jag!

:)


Läs även andra bloggares åsikter om ,

Söndag

Jag känner mig lite nere.. Önskar att jag vågade vara mer öppen.
Hur ska jag kunna hitta förståelse om jag ens knappt kan berätta?

ååååååååååååååh...

Jag tänker på tok för mycket på vad trångsynta (och kanske andra) människor tycker och tänker!

Melodifestiveln på hemmaplan

Hemma i Dalom igen, galet vad tiden kan gå fort!
Har inte gjort något produktivt alls idag. Hur skönt som helst, och en dags paus från tagalogen. 

Hela familjen är hemma och det är melodifestivalkväll; molly kan gå och vinna hela tävlingen, rigo & the topaz sound f. red fox får gärna gå vidare med. Bästa i årets melodifestival är annars petra mede, hon har så grymt bra taiming!

Lycka att gränslöst är med och spelar ikväll. har nog inte hört något av dom sen gymnasiet! Leksand är melodifestivalenklätt; rondellen har ny isskulptur och bron har fått massa lampor.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Sista inlägget från Härnösand

Då närmar sig de 4 härnösandsveckorna sitt slut och det känns ganska vemodigt. Så skönt att komma hem och fixa det sista inför resan, samtidig tråkigt att lämna alla härliga människor man har haft turen att få umgås med här uppe.
Nu är jag orolig för att jag ska glömma att ta med mig vaccinet som återstår hem imorgon. 

boendet de senaste fyra veckorna:


dusch

Om en vecka sitter jag på planet mot Manila. Skumt!

Dito ay masaya, doon ay masaya, kahit saan tayo ay masaya... Salamat sa Dios! Adiós.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Araw ng mga Puso

Härnösand var så vackert idag. Mkt sol och lagom mängd minusgrader! Tiden sprang iväg, men har har hunnit fixa endel nödvändiga saker inför resan. Och så har det vart alla hjärtans dag, och trots att jag trivs rätt bra här i härnösand önskar jag kanske ännu mer extra att jag vore på ett annat ställe. Jag gillar inte avstånd!

I vilket fall.. Glad alla hjärtans dag! tack till Gud som skapat mitt hjärta, tack till Vänner som håller det varmt och tack till Osama som får det att slå många slag extra..


ana bahebak! ♥

-----------------------
Och dagens tagalog givetvis, icke att förglömma! 

bigas - ris
tigas - hårdhet
yello - gul
kyckling - manok

alltså; hårt ris = bigas na tigas eller tigas na bigas. Gul kycklign = yellong manok eller manok na yello. OM vill säga, att jag har förstått det hela rätt.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Thank God it's friday!

Så underbart med helg! I mitt huvud surrar bara en massa tagalog, magandangdangdangangangagng.. Jag hade inte fattat någonting i 4 dagar, men så hände det, igår kväll kl 22, ett halleluja moment.
Jag hittade en hemsida som förklarar grammatiken grundligt, äntligen kan jag se något av ett system i detta kluriga språk!

Idag har min lärare köpt en adapter till sin karaoke-maskin..


Magandang Gabi!

kumusta kayo?

i min olidliga väntan passar jag på att anta en utmaning jag fick av Anna;

Regler:
Gå in i mappen: "Mina bilder" på din dator.
Gå till den sjätte mappen och därefter väljer du det sjätte kortet.
Visa den bilden i din blogg och skriv något om den.
Invitera sex stycken nya att vara med på utmaningen.
Länka till dem och låt dem veta att de är utmanade.


nahariyya, våren 2005. mitt första besök i denna mysiga lilla stad.

Alla som vill är utmanade!

------
Annars traglar jag tagalog. Idag har vart en riktig uppförsbacke, jag fattar ingenting. Jag får liksom inte något grepp om språket, jag ser ingen logik och jag saknar ett system. Det är dag 3 på språkkursen, jag borde kanske ge de lite mer tid.

Helgen var en ljuspunkt i tillvaron! gabbe kom till staden och det resulterade i en salig blandning av onyttigheter, kull, grenuppsättning, top model, bowling, skräckfyllda minutrar på idas toalett (bildbevis här), syskonkärlek, snöpulsning mm. 

Nu återstår bara ett rungande magandang gabi!

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Erlend Bratland

Mitt dagens ilandsproblem riktar sig till de bloggare som inte lämnar ut hela inlägg i rrs-flödet.. Sluta, det är drygt!

---
Jag har precis hittat på Erlend Bratland. Jag gillar hans version på redan grymma True Colours.



Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Januaribilder

3 vackra kort från januari;
Idag fungerade det nästan bra att ladda upp egna bilder igen! 3 stycken och sen tog det stopp..

I helgen kommer Gabbe hit! (FÖRLÅT för utebliven kommentar, men det fungerar inte härifrån!)

Godnatt

Miljöantivist

Idag har jag börjat mitt seriösa skrivande inför Filippinerna på resedagboken.se, så om det skulle finnas något intresse av att läsa så kan man göra det här.

Tiden går så fort! Vart tog första veckan vägen liksom. Samtidigt känns det som om man vart här i en månad iallafall. Jag har invigt en själ i backgammon, så det är inget jag lider vidare brist på här uppe. Det är massa snö, kallt och vackert.

Igår var vi i Söråkers Folkets hus, jättehäftigt ställe, som en stor fritidsgård med bibliotek, inspelningsstudio, teaterscen, bio osv. 
Vi lyssnade till Staffan Lindberg angående klimathotet och vilka åtgärder vi kan ta till för att försöka rädda den här jorden. Jag har en slags inneboende skepsis som var på hugget igår. För mig är det svårt att få full tillit till någon som rabblar evolutionsteorin som en solklar sanning, när det just bara är en teori, i samma 5-minuters "såhär-skapades-jorden-och-detta-sker-nu" som han pratade om att vi var och en förbrukar flera klot var, vilket väl snart måste leda till död för denna planet (?). Är det också bara teorier, eller är det sanning? Jag har lust att skriva "Visst, man vet väl att jorden är påväg att förgås.." Men vet jag egentligen det? Eller antar jag bara för att det är "det man hör". 

En annan tanke; om alla fick för sig att de ville bli extremt miljömedvetna och köpa miljövänlig bil, skulle inte produktionen av dessa (och den ev. skrotningen av våra gamla) bli en mkt större miljöbov? För om det är sant som det sägs att temperaturen ändå höjs och det går utför för moder jord, kommer det då ens vara möjligt att se långsiktigt eller kommer jorden som en konsekvens av all denna miljöförstörande nyproduktion hinna gå under innan min nya miljöbil står parkerad i mitt garage.

Nej, jag är ingen antimiljö-kämpe. Jag har helt enkelt bara noll koll. Finns det trovärdiga källor? Känner du till dom? Kan du skicka dom till mig?
Jag känner mer och mer att Tomas Di Levas "Vem ska jag tro på" bör ta plats som ledmotiv i mitt liv.

Imorgon ska jag få min sista spruta! Godnatt!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Dance

I väntan på andra uppdateringar från sida-livet kommer ett klipp!



Visst blir man glad!

Idag har jag vart på möte i härnösands pingstkyrka, hur bra och trevligt som helst. Ikväll väntar utflykt till folkets hus i söråker med rundvandring och infotainment av domedagskomikern Staffan Lindberg.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

RSS 2.0