Dagens siljansnäsare (och lite israel i vanlig ordning)

Dagens citat från boken "Barn och ungdomar i Siljansnäs tycker och tänker" (1999):
"Mitt smultronställe är i Flenarna under en gran. Där är det tyst och skönt"

Jag måste rekomendera Gustavs blogg, den är helt enkelt så bra!

Någon som har hört 3 mile road?

Soon and very soon...


image19


Vinnare av årets siljansnäsare blev förresten roddarlaget. Jag bugar, bockar och grattar!

Ledig helg!

"Har du läst något av Yonggi Cho?" frågade jag min käre mor för ett par dagar sen och fick tillbaka ett leende. "Alltså, Yonggi Cho, har du läst något?" frågade jag igen och fick nu tillbaka ett ännu större leende och lite fnitter. "Men, Yonggi Cho, korea och framgångsrika böneceller?"  Och så äntligen kom det verbala svaret; "Jasså! jag trodde att du menade Jan Guillou men hade problen med uttalet".

Så har min lediga helg börjat lida mot sitt slut. Jag har vart i uppsala och lyssnat på Kong Hee, vart på biltema (en favorit!) och karlssons. Idag  har jag vart på kupolen och känner mig rätt klar med mina kläder till bröllopet.

Imorgon börjar min 8-dagarsperiod! Ann-Christine ringde i fredags och frågade om jag ville jobba dubbelt imorgon, men jag tackade nej. Bytte dock från kväll till dagspass och ska befinna mig på björkbacken 7.00 imorgon bitti! (Jag saknar dom lite).

Fast jag har kommit på att det är mindre än en månad tills jag är i jkpg igen! Och danmark. Yeeees..

Dagens kokheta filmtips:



Zoolander - SÅ grymt bra..!

Jag är klar med min suprise nr 1!

OH CANADA!

You scored as Canada,

Canada

 
38%

Sweden

 
30%

China

 
30%

United Kingdom

 
25%

Italy

 
25%

France

 
18%

India

 
18%

Saudi Arabia

 
15%

Argentina

 
13%

Germany

 
13%

Russia

 
13%

Nigeria

 
10%

Japan

 
8%

USA

 
8%

The Best "What Country Are You?" Quiz
created with QuizFarm.com

KUL

Den här är kul!

http://www.secret-loves.com/index.php?test=950078

Klimatsmart!

Jag drömde inatt att jag var på min kusins bröllop, när jag kom dit såg jag flera som jag kände igen från alla möjliga sammanhang, men det var ingen som ens hälsade! Förutom en tant från församlingen. Sen träffade jag på Linn, hon hade precis gift sig och väntade barn och sa att hon glömt berätta det för mig. Det hände lite annat också, jag var på björnparken, körde bil och skulle lifta med en klasskompis från sommarlandsparkeringen. Det var ingen kul dröm.
Två gånger senaste tiden har jag vaknat och gått upp mitt i natten och tänt lampan, för att jag drömt att någon lagt en orm i min säng, det är så verkligt! Huuu..

Idag fick jag min klimatsmart på posten, nu ska jag börja överväga att cykla istället för att ta bilen. Den är faktiskt rätt rolig, står hur man kan värna om miljön i verkligen alla situationer, visste du tex att du minskar utsläppen av 80 kg koldioxidekvivalenter om du byter ut 10 kg torsfilé mot lika mycket broccoli när du gör soppa?

Jag är lite halft salig då det har visat sig att vi har ännu mer böcker efter morfar ute i garaget. Bland annat en hög biblar från 1800-talet och ett par andra riktigt gamla böcker!

Min flash från webbdesignen på gymnasiet fanns kvar på hemsidan :)



DV-citat!

Dagens Daniel Viklund-citat:
"Jag är gammalmodig, till och med de som är äldre än mig tycker det.
Men det gör inget, för Han som bor i mig är ännu äldre!"

Det var tokbra igår, det var väckelsemöte och sanningar!

Idag blir det fullt hus igen..

Lite bilder från en svunnen tid:


Ett inlägg med en tydlig röd tråd

DALA-JÄRNA, HERE I COME! Yes, jag ska på möte ikväll, med Daniel Viklund

Jag har precis tagit en sånhär powernap på 10 min, sist jag gjorde det (var visserligen 20 min) blev jag pigg i två dagar och tackade ja till ett dubbelpass. Get a life. Jag gör inte så mycket annat än björkbacken på dagarna, är jag inte där, tänker jag på stället. Och så har jag nämnt det igen.. Men det är väl bra att det är kul att jobba antar jag. Nog om det! Vad händer annars i mitt liv? Jag såg en stor spindel idag igen. Intet nytt. Fast ändå händer det mycket tycker jag, med mig kanske. Och jag får uppleva Guds nåd och omsorg så mycket här i lilla siljansnäs. Det är bra! Gud visar på saker under tidiga promenader på morgonen. Och annars. FRID!

Nu ska vi åka, och jag ska köra!

Tack gode Gud för att apostlagärningarna aldrig tar slut! Amen!

Furusjösaknad

Mitt namn är Karin Lindqvist och bor i Jönköping. Jag är 50 bast och jobbar som snickare. Jag tycker om maskar, avsked och kulturhistoria. Jag har 2 barn förtillfället.  Jag har gult hår och har blåa ögon. Min musiksmak är death metal och favoritartisten är självklart Ulf Christiansson.


(Som ditt förnamn sätter du ditt andra namn och ditt efternamn tar du av din närmaste granne. Som hemstad tar du den stad du senast besökte med buss och din ålder tar du av mamma. Ditt yrke är det din pappa jobbar med och dina intressen sånt som du avskyr att göra eller helt enkelt inte tycker om.) Du har lika många barn som piercingar ( örhängen räknas). Din hårfärg är samma som tröjan du har på dig och dina ögon har samma färg som byxorna. Musiksmaken är sådant du inte kan lyssna på medan favoritartisten är den vars låt du senast lyssnade på.)

---

Idag har jag jobbat på O, det var kul. Men jag hade gärna vart i furusjö, träffat dom som var där och vart på möte. Jag vill gå på möte! Det var så länge sen.. Och imorgon jobbar jag också. Sen har jag långledigt, från söndag eftermiddag till tisdag eftermiddag! Hä blir fint ä'.
Nu är det bara en vecka kvar till LO. Men det jag ser fram emot mest är att anna kommer hem! äntligen. Nu måste jag sova..

Senast i Furusjö, under nyhem:

   
 

När sommarvinden susar över fälten, när blommor dofta invid källans rand, när trastar drilla i de gröna tälten, vid furuskogens tysta, dunkla rand;
Då brister själen ut i lovsångsljud: O store Gud! O store Gud! Då brister själen ut i lovsångsljud: O store Gud! O store Gud!

En rolig katt


Den här är rolig:



Nu har jag haft min lediga dag den här veckan. Jag ska läsa och sova och tidigt imorgon pallra mig iväg till mitt kära björkbacken.
Idag såg jag en jättespindel i vår källare, jag är inte rädd i vanliga fall alls, men den här hade jönköpingssize! Den fanns i husets läskigaste gaderob, jag ska rensa ur där någongång, sätta in en lampa och hänga jackor. Jag drömde att vi renoverade altanen inatt; jag gjorde en ränna med konststen nedanför "räckets" innerkant och satte ljus i, pappa byggde en bänk. Det är så kul när renovering är i full gång! Fast det blir inte den där lilla tegelväggen som jag ville, men det blir bra ändå.


Dagens dåliga filmval: Vid din sida - Såååå tråkig...
Dagens MM-berättelse från norra indien:
"Under ett kvällsmöte i en av byarna verkade Gud starkt med sin helandekraft - han är så god!
- En kvinna som led av magvärk och var oförmögen att äta blev fullständigt helad!
- En kvinna hade svår värk i benen och kunde inte gå till kyrkan. Men hon hade på något sätt tagit sig till mötet och blev helad efter att vi bett för henne.
- En kvinna med magvärk och svårigheter att sitta blev helad.
- Två kvinnor med synproblem, en av dem hade gråstarr, blev helade.
- Flera män med knäproblem och en kvinna med verk i sin arm blev helade."

Gud är god, Aaaamen!

Lite jobb, youtube och Lewi Pethrus

Björkbacken, äntligen börjar det flyta på! Jag ska inte säga att jag längtar till jobbet, men det känns inte alls så jobbigt att gå dit. Jag trivs och känner mig hemma, yes. Bra.
Idag sa mormor mitt namn! Det är stort..


Jag ska inte lägga in youtube-filmer i varje inlägg (tror jag), men den här låten är så mycket; den är bra, jönköping och LA bland annat.



Där skulle man vara. Men! Det har blivit så att jag ska till LO på europakonferansen och lyssna på Kong Hee. Det blir ju hur bra som helst!

Dagens Lewi Pethrus-citat:
"Blommorna talade verkligen till mig denna morgon, och jag kunde tala till dem. Den nya tanke, som under denna morgonpromenad kom till mig, formade sig till en fråga, som lydde så här:
För vem blommar och doftar ni?
Ni får aldrig pryda en människoboning, inte ens en grav bland de döda. Ingen, ingen kan njuta av eller prisa er skönhet och doft. Och jag hörde alla vildmarkens blommor svara i korus:
- Vi blommar för Gud!
- Vi doftar för Gud allena!"

Ett filmklipp!

Vår hund Linus har börjat bli senil. Nyss på en promenad fick han för sig att han var en tik och glömde lyfta benet, bland annat. Han har blivit döv, men lite lär man väl få förvänta sig, dom sa att han skulle bli 12, han fyller 16 i september.


image10


Jag har vart ledig idag! Men inte gjort mycket vettigt. Jag såg The Woodsman med Kevin Bacon, filmen var inte bra, men han var det.
Jag har redan börjat kolla upp nästa höst; kollat lägenheter i uppsala, csn, jobb och allt annat som kan vara lite kul att veta om man söker sig dit. Jag är så grymt pluggsugen, och om Jesus dröjer och jag får leva kvar är det mycket möjligt att jag söker mig till orientalistikprogrammet med inrikting arabiska nästa höst. Men vem vet vad som händer..

Det finns fortfarande en t/r-biljett till israel 11-18 september till salu! 3000:-, som hittat.
Nu ska jag sova och imorgon ska jag jobba.

Jag har lärt mig hur man får in filmklipp! YES, firar detta med ett klipp i en av världens bästa filmer, If Only.


Trött(ast)

Jag är dödstrött. Men, imorgon har jag sovmorgon. Inte fel någonstans!
Imorgon jobbar jag kväll, mycket roligare. Med vikarier, och det är också kul.

Snart är renoveringen av vårt kök klart, lite skåpluckor som ska målas kvar. Jag har haft mycket att säga till om; grön touch, lite tegelstensvägg, klick-klink.. Ett par härliga gröna växter på detta och det blir nice.

Nu lyser solen och jag ska sova!

Det är konstigt, men så funkar det; Hamas hindrar 55 långtradare från Israel med frukt och grönt varor att komma in Gaza. Dick Haas är mkt bra, läs mer.

Snart i Israel igen.



Efter sommarens första spring

Det gick ganska bra att jobba idag. Min första spring och jag vet inte riktigt vad jag ska göra. Lite frustrerande. Jag vill ha rutinerna som ett rinnande vatten nu! Imorgon kanske, lite bättre iallafall. Annars trivs jag bra, speciellt när det händer mycket och tiden går fort. Annars är det bästa att jag får träffa mormor, och att hon var glad idag!

Igår såg jag den sista Wallanderfilmen. Wallander har nästan börjat gå om Beck, men usch, det var jobbigt igår. Fast jag gillade klimatet som filmen utspelade sig i, jättemycket! Jag börjar nästan sakna snö, eller rättare sagt; kyliga soliga snödagar när man andas vitt och det knarrar. Ritkgit janurariväder. Jag kommer slippa höstslasket i år! Istället svettas på en fruktodling/i disken/på en fabrik/i en ladugård/eller något annat liknande i Israel. Jag längtar dit. Men först längtar jag till 24 augusti och jkpg igen! Och Danmark..


Dagens youtube-tips: Thomas Järvheden
Dagens Casting Crowns: Does anybody hear her

Nu ska jag träffa Gabbe och Jocke. hejs!


Saknad..

Okej, nu saknar jag jönköping hur mycket som helst.
Jag har pratat med Linn och Jennie, och dom är där. Och jag här..

Imorgon börjar jag jobba, på riktigt!min avdelning!
Och jag längtar faktiskt lite, det är rätt kul att jobba ändå, fast man bara längtar ifrån när man är där.


Dagens filmtips:
Perfect opposities - Hjärtskärande, en film i min smak!
Systrar i jeans (The Sisterhood of the Traveling Pants:) - Nån skrev att den var supertöntig och jättelöjlig. Jag tyckte att den var klockren!

Linn, Jennie, Jag

What if we were meant to be together.. Love u

Ny. Igen.

Jag blev aldrig riktigt nöjd med bloggagratis.se.

Nu ska jag ta tag i min blogg igen! :)

RSS 2.0