I härnösand

Då har man vart 2 heldagar på plats i härnösand och sida civil society center. Intressant och intensivt! Gårdagen ägnades mest åt demokrati och idag spann vi vidare på samma tema och bytte sedan ämne på eftermiddagen till fattigdom bl a. Vi har haft inspark med salladsbuffé, och nu är jag här, i mitt lyxiga rum med egen toalett. 

Känns att det var ett bra tag sen man gick i skolan, redovisningar för gruppen, huuuuuuu då, jag har en slags ständig tunghäfta. 

lyg

Godnatt!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Bäst i sverige

jag packar, läser, väntar på att o:s personalmöte ska ta slut, och fastnar här för mycket!
Idag visades äntligen den efterlängtade carola-dokumentären! alltså, hon är bäst. sån fantastisk karisma, röst och hjärta. hon står upp för sig själv och är så grymt stark och låter inte lögnerna som ständigt blossar upp om henne i media tynga ner henne! 



ok ok, nu kommer o, vi hörs från härnösand!

Se hela dokumentären här eller reprisen på söndag 18:30 eller 1 februari.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Sista helfredagen hemma

här sitter jag när alla andra ser på hockey. leksand - mora, derby i all ära men jag kan inte tycka att hockey är kul att se på! Idag har jag fått tag på boken jag ska ha läst ut innan kursen som börjar på måndag, två år i Tondo av José f. Sionil, en bok jag kommer att få tvinga mig igenom. Helt galet, på måndag drar 2veckors sida-kurs+2veckors språk-kurs igång, sen hem en vecka och vidare mot Filippinerna! Ja, det blir minst sagt spännande. Skickade iväg mitt pass igår för visum så nu har jag ingen som helst legitimation förutom en pass-kopia.

Jag ville lägga upp lite på bilder på bafra och hennes små, men blogg.se krånglar som vanligt med bilderna så det gick bara med en:



Mycket bra har hänt på en vecka!

Apg 17:26-27 Av en enda människa har han skapat alla folk. Han har låtit dem bo över hela jordens yta, och han har fastställt bestämda tider för dem och de gränser inom vilka de ska bo. Det har han gjort för att de skulle söka Gud och kanske kunna treva sig fram till honom - han är inte långt borta från någon enda av oss.

Stäng inga dörrar! 

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

ana bahebak

Känslan när man bara vet att man vet att man vet att man vet.. Den gillar jag!



Ana bahebak aktar! (aha aha ;)

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Backgammon

Jag saknar ett riktigt stort backgammonbräde i trä, men framför allt en riktig människa att spela med. Jag har tröttnat på JavaGammon, Blip spelar man visserligen mot andra medlemmar men det är långt ifrån samma sak! Men det är sant, aldrig får man väl så mycket dubbelsexor som när man använder virtuella tärningar :). 




Nu måste jag spela en omgång bara för det. 
Ma'assalama schverige, nu åker jag till egypten!


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Spotify och Varg

Idag har jag äntligen blivit inbjuden till Spotify! Så skönt och lätt att hitta massa ny musik. 
Igår morse när jag vaknade fanns det vargspår runt hela huset, man undrar ju vad det är för fel på den eftersom den söker sig till bebyggelsen. Den har ju sprungit runt i byarna här i snart en månad nu. I morse fanns det nya spår, jag fasar för Villes liv varje gång jag släpper ut honom, han har ju blivit så tjock och rör sig kanske inte lika snabbt nu som förut!



Det är en kass bild och man ser knappt spåren, om jag kommer ihåg och snön finns kvar imorgon ska jag ta någon närmare!

Nu ska jag sova, imorgon ska jag till falun och fylla på med mer vaccination. God Natt!

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Hamas Barn

Det blir en hel del Hamas..



Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Resan till Melonia

Min favoritfilm som barn (och fortfarande i topp, även om jag inte ser den lika ofta ;). "Och Caliban blir Fri Fri Fri!" Utopin! Måste dela med mig av William den fantastiska:


Jag är inte bror min och bror min är inte jag
Solen är ingen måne och månen är ingen sol


Tag hand i hand, ni är nu i melonens land!

Läs även andra bloggares åsikter om

Hamas




Nästan dagligen i åtta år har det fallit raketer över staden Sderot i södra Israel från Gaza. De flesta avfyras på morgonen eller eftermiddagen när barn och vuxna är på väg till och från skolan respektive jobbet.

Hamas - Att denna terrororganisation kan få någon sympati tycker jag är helt befängt. Att Israel, som till skillnad från Hamas värnar om sin befolkning vill få stop på terrorn kan jag faktiskt förstå. Jag lider med Gazaborna som har ett så uselt styre, innan israel bombar en byggnad rings telefonsamtal och flygblad skickas ut som uppmanar folket att fly till mer centrala delar, Hamas däremot uppmanar folket att stanna kvar. Det är ingen nyhet att civila människor i Gaza används som mänskliga sköldar. Hamas söker sympati genom att peka på sin sociala gren, de driver ju bland annat skolor, sjukhus och soppkök, men vad är det egentligen barnen får lära sig i skolan? jo att avsky judar och israeler, inte precis ett steg i rätt riktning om man har som mål att leva i fred brevid varann. 
Ja, man kan skriva mycket, men en sak är säker, jag avskyr vad Hamas står för och den lidelse dom utsätter de civila Gazaborna och Israelerna för!



Fredrick Federley har skrivit en bra artikel, läs här.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Pallywood

Låt mig först klargöra detta; jag är emot krig och dödande på alla sätt. Nationalitet spelar ingen roll, att ett barn på grund av konflikten får sätta livet till i Gaza är lika hemskt som när ett barn får sätta livet till i Israel. Och vise versa. 

Men jag blir ganska chockad över hur svensk media hanterar det som sker i Gaza nu. Det är partiskt och ibland inte ens sannhetsenlig. Och väldigt ytligt. Det är inte så svart/vitt.

Jag vill egentligen inte diskutera konflikten utan ge en uppmaning till att inte svälja allt som visar på tv och står i tidningarna. 




Detta är inget propaganda och förnekelseinlägg om vad som sker i Gaza, bara en uppmaning till lite mer källkritisism. 

Jag säger som Tomas Di Leva :

För vem ska jag tro på 
tro på tro på när
Tro på när allt är såhär
Jag hoppas ändå på ett lyckligt slut


-23

Det är -23° här i Sibi.. Siljansnäs idag, vilket betyder för min del att det inte bara är kallt inomhus utan även utomhus!
Jag värmer mig med Manu Chaos grymma musik, jag tröttnar aldrig. Förresten så tyckte jag att hans tv-sända konsert var bättre än karl-bertil johnson på julafton i år, då måste man vara bra!





En Award

Det nya året börjar bra här på bloggen, jag har fått min första award!
Så roligt! Tack Mikaela :)


Dessa utsedda bloggar är osedvanligt charmerande och söta, inte upptagna av utmärkelser och själviskhet. Syftet är att sprida vänskap. Vårt hopp är att nya vänskapsband kommer att knytas mellan dessa bloggar, ju mer utmärkelsen sprider sig. Var snäll och ge lite extra uppmärksamhet till dessa!! Kopiera in texten o bilden i din blogg och skicka sedan vidare utmärkelsen till åtta andra bloggare. Lycka till!

8 bloggar jag följer som förtjänar denna award:

1. Anna
2. Gabbe
3. Systra
4. Lovisa
5. Josefin
6. Alltenna
7. Sara
8. Nya Äventyr 

:)


RSS 2.0