hey, it's inga

Vem marknadsfor sverige battre an Inga!?



Abba, Bjorn Borg, Ikeas tid ar over!

--------
Nu ar jag och sara pa internetcafe och vantar pa att var tvatt ska bli klar. Sista kvallen i tel aviv, och vi har haft det glidarbra! Imorgon aker vi till jerusalem och sedan vidare nerat.

Har lagger man tvattmedlet direkt i maskinen, det tycker jag ar lite spannande. Och det varsta av allt; jag har fatt en bonnabranna!!

i tel aviv

Nu har jag rakat saga det igen; att jag ska tillbaka nasta sommar. 2 manader till pa baram - Sen ska jag skaffa ett liv!

Ett sorgligt inlagg

Det har vart en bra dag pa baram. Jag har traffat anneli och catalina, sett folk jag kanner igen, vart i q. shemona och traffat alaa, liftat, vart pa volunteer-meeting, fatt veta att christian meeting fortfarande existerar. Och sa blev det pubkvall, och det var lite kul i borjan och sen borjade jag bara sakna forra arets volontargang och nu sitter jag har.

Idag har jag vart i slagsmal med en katt och en hund. VC den storsta katten som finns har mentala problem. Han ar varldens mysigaste, och sa hugger han till. Alltid samma sak, och jag har inte lart mig an,  jag fick ett par mycket synliga marken pa handen. VCs och mitt forhallande ar praglat av hatkarlek! Min andra fight var med Annelies nya sota hund Oscar, som var helt galen och bet ett hal i min troja.

Nu ska jag sorja, sakna och sova

Pa Baram

Det ar tisdagskvall och det ar installd pub pa Baram. En medlem har dott och istallet ar brasan tand och latinofest i ett rum. Jag ar tillbaka ett ar i tiden, eller, principen iallafall. ALLT ar sig likt, men det basta volontarganget ar inte har!

Idag har jag fordrivit tid, jag landade strax efter 3.00 pa ben gurion och sen satt jag dar till 10.30, och sen vidare till haifa dar jag satt tills bussen gick 15.15. Jag har inte sovit mer an max en kvart i tagen sen sista natten i jonkoping. Nu ar jag trott, jag ska sova.. Men forst.. Israel i all ara, men det finns ett stalle som fortjanar att bli lite mer omnamnt an nagot annat. Forsmak i forra inlagget;

Flygplatsen i Zurich!!

Bara for att ta ett exempel. Nar man aker till gate E (staendes i ett typ x7000tag) hor man ramande kossor i bakgrunden och bjallror. Pa vaggen spelas det upp ett filmklipp som forestaller ett snoklatt idyliskt schweizlandskap utanfor. Jag blev sald. Jag har inte bara mellanlandat i Schweiz, jag har verkligen varit dar.

Jag stupar nu, godnatt godnatt!

Zürich

hälsningar fran zürich!
jag gillar den här flygplatsen.
helgen i jönköping var huuuur mysig som helst!  sa kul att träffa klassen igen, sa roligt att gabbe och jocke har flyttat ner och riktigt skönt att inte frysa nagot alls!
nu ska jag bege mig vidare mot tel aviv.. jag aterkommer!


För dig som vill gråta lite

Ååååååh... Jag har ett mega film-tips.. PS I love you, om du vill gråta. Och det måste jag ha velat idag, för jag såg den två gånger. Jag kan knappt förklara vad den handlar om utan att rösten darrar lite!


 

Lite minnen

Tiden går så fort.. Ett år sedan jag och sara lämnade sverige för baram och israel! Det är det bästa jag har gjort. Då får jag lov att fira att det bästa fortfarande ligger framför! Det är spännande.

Minnen kan man väl aldrig få för mycket av..

sara              

----
Klockan är 2.00 och det är nu jag kommer på allt som jag ska göra. Framkalla bilder och kika på hostel står högst på listan. Jag gör det imorgon. Nu tänkte jag sova, en dagens film först bara!
Stay med bla. Ryan Gosling. Psykologiskt! Jag fattade inte mycket genom nästan hela filmen, i slutet blev det klarare men långt ifrån klart! Den var konstig.

Godnatt!

Shma Israel (shma elohai..)

Nu har jag precis pratat med jennie, och det är otroligt hur hon har fått en spökande uppgivenhet att totalt vända! Nu vet jag vad jag måste göra. På tisdag ska jag ringa ett samtal, och sen får vi ser vart det bär av!

Nu ska jag sova, imorgon ska jag upp 5. Sista dagen på björbacken, känns lite vemodigt, men det blir bäst så. Var sak har sin tid, och sitt slut! (Fast kanske inte definitiva, halva november är fortfarande rätt öppet).



Jag älskar den.. Ungefär;
När hjärtan gråter hör bara Gud, smärtan stiger från själen. En man faller ner innan han sjunker, med en liten bön bryter han tystnaden.
Hör Israel, min Gud, du är allsmäktig. Du gav mig liv, du gav mig allt. Tårar i mina ögon, hjärtat gråter tyst och när hjärtat är tyst ropar själen.
Hör Israel, min Gud, jag är nu ensam. Min Gud, ge mig styrka; ta bort min rädsla. Smärtan är stor, jag kan inte gömma mig någonstans, få det att sluta, för ingen kraft finns kvar i mig.
När hjärtat gråter står tiden stilla. Och helt plötsligt ser mannen hela sitt liv. Han vill inte gå till det okända, han ber till sin Gud precis innan det stora fallet.

Viltstängsel längs skogstigen mellan tasbäck - stensveden?

3 september och det blev höst väldigt fort, nu är det återigen kolsvart när jag går hem från jobbet. Och att jag aldrig lär mig; tänkte att jag skulle gå genom skogen som jag ju alltid gör, förberedde mig psykiskt med "glad" musik i ipoden och svängde vänster in på stigen. Det var alldeles svart, såg ingenting, och det var då jag mindes att jag sett filmen Grizzly Park igårkväll. Jag bor i dalarna, i dalarna har vi björn. Jag har inga glasögon på mig. I skogen bor det älgar och vargar.
Det gick bra, men nu har jag lärt mig - jag ska hålla mig borta från skogen när jag jobbat sent!

Jag har tre pass kvar! 2 dags och en spring på kvällen.

----
Tandläkaren gick bra, jag känner mig lite lyxig. Ett sms påminner mig om tiden, jag ligger där i en stol och får mina tänder putsade och polerade. 300 kronor slipper jag betala på grund av bidraget. Vilka förmåner vi har i detta land. De ska vi vara rädda om!

Balbeli oto

Aldrig har jag väl sett på så mycket film som denna sommar. Igår och idag har jag sett stolthet och fördom (2005), hade för mig att det var en sån här film som man måste se och bli förälskad i.. Jag vet inte.. Den engelska landsbygden är vacker och mr darcy var trevlig att se på. Men inte så mycket mer.  Eller så såg jag fel version!

Vi hade församlings helg för ett par dagar sen, det var mysigt! Och bra, intressant och behövligt. Jag tycker att det är spänande att vara med i en församling i en ort på 2000 invånare och inte veta namnet på alla. Varje söndag ser man någon man inte sett förut. Nu är jag visserligen ny Medlem, men inte helt ny gudstjänstbesökare. Tänk att jag får vara med, jag känner sån tacksamhet!

mindre än 3 veckor tills jag far! Koli Perets balbeli oto får mig längta (och minnas lite också).
 


imorgon ska jag till tandläkaren. Hur fungerar det här 600-kronor-varannat-år-bidraget?

RSS 2.0